ßßß Cookit - przepis na Polędwiczki wołowe z ogórkami

Polędwiczki wołowe z ogórkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
Poloędwiczka wołowa 4 sztuk
ogórek kwaszony 5 sztuk
jogurt naturalny 2 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Polędwiczki umyć i delikatnie pobić. Można ponakłuwać szpikulcem. Przyprawić.Przygotować ogórki ścierając je na tarce na drobnych oczkach. Mięso smażyć w małej ilości tłuszczu. Zdjąć z patelni.Patelnię odstawić od źródła ciepła.Na patelnię wyłożyć przygotowane ogórki z jogurtem. Potrzymać mieszając kilka minut w cieple. Sosem polać polędwiczki przed podaniem.
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7878/Poledwiczki-wolowe-z-ogorkami