ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 150 gramówczosnek 5 ząbkicebula 1 sztukbób 200 gramówmięta według uznaniaczosnek według uznaniaocet według uznaniaoliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry o grubości 5 cm. Dłonią spłaszczyć każdy plaster, oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczony, posiekany czosnek zeszklić na oliwie. Jedną łyżka czosnkowej oliwy natrzeć mięso i odstawić na 10 minut. Na reszcie tłuszczu przez 5 minut dusić posiekana cebule. Dodać do niej ugotowany, obrany bób i kilka posiekanych listków mięty. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Mięso smażyć po 2 minuty z każdej strony na łyżce oliwy. Na talerz wsypać bób z cebulą, a na wierzchu ułożyć polędwiczki. W rondlu zredukować 20 ml octu i skropić nim mięso. Podawać udekorowane listkami mięty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: