ßßß Cookit - przepis na Mus śliwkowy

Mus śliwkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śliwki 1 kilogramów
cukier 3 łyżek stołowych
żelatyna 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder 2 łyżek stołowych
Śmietan-fix 1 sztuk
mięta według uznania
Wykonanie:
Śliwki oczyścić i wyjąć pestki. Zmiksować razem z cukrem. Namoczona żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z musem śliwkowym. Masę przełożyć do kieliszków w kształcie stożka i wstawić do lodówki na 2h. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Schłodzony mus przełożyć na talerzyki, udekorować cząstkami śliwek oraz bita śmietaną i mięta.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9519/Mus-sliwkowy