Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki 1 kilogramów
cukier 3 łyżek stołowych
żelatyna 2 łyżek stołowych
śmietana kremowa 1 szklanek
cukier puder 2 łyżek stołowych
Śmietan-fix 1 sztuk
mięta według uznaniaWykonanie:
Śliwki oczyścić i wyjąć pestki. Zmiksować razem z
cukrem. Namoczona
żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z musem
śliwkowym. Masę przełożyć do kieliszków w kształcie stożka i wstawić do lodówki na 2h. Schłodzona
śmietanę ubić z
cukrem pudrem i zagęstnikiem. Schłodzony mus przełożyć na talerzyki, udekorować cząstkami
śliwek oraz
bita śmietaną i
mięta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: