ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośliwki 1 kilogramówcukier 3 łyżek stołowychżelatyna 2 łyżek stołowychśmietana kremowa 1 szklanekcukier puder 2 łyżek stołowychŚmietan-fix 1 sztukmięta według uznaniaWykonanie:Śliwki oczyścić i wyjąć pestki. Zmiksować razem z cukrem. Namoczona żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z musem śliwkowym. Masę przełożyć do kieliszków w kształcie stożka i wstawić do lodówki na 2h. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem i zagęstnikiem. Schłodzony mus przełożyć na talerzyki, udekorować cząstkami śliwek oraz bita śmietaną i mięta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: