Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 500 gramów
śmietana kremowa 0,5 litrów
cukier 1 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
Śmietan-fix 2 sztuk
dżem malinowy 2 łyżek deserowychlistki
mięty według uznaniaWykonanie:Oczyszczonych kilka
truskawek odłożyć, a resztę pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z łyżką
cukru. Ubić
śmietanę z
cukrem pudrem i zagęstnikiem, wymieszać z
dżemem malinowym. Przełożyć mus do szprycki lub papierowej tuby i wyciskać dekoracyjnie na duży płaski talerz lub półmisek. Przed podaniem udekorować odłożonymi pokrojonymi w plasterki
truskawkami, a talerz udekorować listkami
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: