Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosłodka
śmietana 380 gramów
kawa zmielona 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka 30 gramów
cukier puder 30 gramów
serek mascarpone 250 gramówWykonanie:Połączyć trzy składniki;
kawę,
mascarpone z
cukrem, dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, (bez grudek)
Czekoladę gorzką, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, około 5 łyżek odłożyć na później.Resztę
czekolady połączyć z 5 łyżkami
śmietanki i wymieszać z masą
serową. Pozostałą
śmietanę ubić na sztywno.Najpierw dodać 1 łyżkę masy serowej pomieszać a następnie połączyć w zupełności z masę ze
śmietanką. Wstawić do zamrażalnika na 2,5 - 3,5 godziny, nie za długo trzymać w zamrażalce gdyż może stracić swoją konsystencję. Dekorować
bitą śmietaną i startą
czekoladą.Uwagi:Podawać tuż po przyrządzeniu.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: