Wykonanie
« Powrót  
Lody mleczno-owocoweDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 3 sztuk
jajka 1 sztuk
cukier 6 łyżek stołowych
mleko 1,5 szklanek
śmietana kremówka 0,5 szklanek
owoce miękkie 1 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowych
cukier według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
owoce zmiksować i posłodzić do smaku.
Jajko i
żółtka ubić z 6 łyżkami
cukru na puszystą masę. Zagotować
mleko, mieszając, gorące powoli wlewać do masy jajecznej. Dalej ubijając na parze do uzyskania konsystencji gęstej
śmietany. Ostudzone wstawić do zamrażalki na 3 godziny. W tym czasie 2
razy wyjąć, ubić trzepaczką i włożyć z powrotem do zamrażarki. W razie potrzeby zwiększyć czas zamrażania. Schłodzona
śmietanę ubić z
cukrem pudrem i udekorować
lody śmietaną oraz przecierem
owocowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: