Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kuropatwa 4 sztuktłuszcz 6 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
jałowiec ziarna 7 sztuk
natka pietruszki według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Skruszałe i sprawione
kuropatwy wypłukać, rozkroić na połówki, natrzeć
solą zmieszaną z utłuczonym jałowcem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obsmażyć na nim połówki
kuropatw. Wymieszać
śmietanę z
mąką, dodać szklankę
wody, posolić i zalać tym
kuropatwy w szybkowarze. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać posypane
natką pietruszki z
kartoflami lub
kaszą i jarzyną, np.
buraczkami.Uwagi:ziarna jałowca utłuczonePotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: