Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białka 4 sztuk
cukier 200 gramów
mąka 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 250 gramów
polewa czekoladowa gorzka 100 gramówWykonanie:Podgrzać
cukier,
miód, 150g
wiórków kokosowych i
białka, mieszając. Przesiać do tego
mąkę i wymieszać. Dodać 100g wiórków oraz
skórkę cytrynowa i wymieszać.Dwiema łyżeczkami zwilżonymi
wodą wykładać na blachę, wyścieloną papierem do pieczenia, górki z masy kokosowej. Piec w 150 stopniach ok. 30 minut, ostudzić.Stopić polewę i zanurzać w niej wierzchołki kokosanek, pozostawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: