ßßß Cookit - przepis na Kokosanki pod czekoladą

Kokosanki pod czekoladą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 30
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 4 sztuk
cukier 200 gramów
mąka 50 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
wiórki kokosowe 250 gramów
polewa czekoladowa gorzka 100 gramów
Wykonanie:
Podgrzać cukier, miód, 150g wiórków kokosowych i białka, mieszając. Przesiać do tego mąkę i wymieszać. Dodać 100g wiórków oraz skórkę cytrynowa i wymieszać.
Dwiema łyżeczkami zwilżonymi wodą wykładać na blachę, wyścieloną papierem do pieczenia, górki z masy kokosowej. Piec w 150 stopniach ok. 30 minut, ostudzić.
Stopić polewę i zanurzać w niej wierzchołki kokosanek, pozostawić do zastygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9714/Kokosanki-pod-czekolada