Wykonanie
KokosankiOpublikowano 15 czerwca 2013, autor: M.Nareszcie po wielu deszczowych dniach słońce wyjrzało zza chmurDeszcz jednak skłonił mnie do przyrządzenia najszybszych
ciastek na świecie- kruchych kokosanek, które zniknęły z talerza w ciągu godziny ;)

Czas przygotowania: 5 min+ 20 min pieczeniaSkładniki :opakowanie
wiórków kokosowych (250g)2
białka1/2 szkl. drobnozmielonego
cukruew. łyżka
mąkiPrzygotowanie :
Białka z odrobiną
soli należy ubić na sztywną pianę. Dodać
cukier i
wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Jeżeli masa nie jest wystarczająco sztywna, by uformować z niej
ciastka, można dodać łyżkę
mąki do zagęszczeniaUformowane
ciastka ułożyć w niewielkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do momentu zarumienienia (ok. 20 min) w temp. 180-200 st.C.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →