Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Kruczak 1100 gramów
marchew 500 gramów
Kiełbasa wędzona szynkowa 120 gramów
majeranek 1/2 pęczek
sól według uznania
pieprz według uznania
piwo ciemne 150 mililitrów
natka pietruszki 1 łyżek stołowychWykonanie:
Kurczaka podzielić na kawałki 7-8 części. Z
marchwi zostawić trochę
natki. Pokroić
kiełbasę w kostkę. Rozgrzać
olej w brytfance, obsmażyć
kurczaka na dużym ogniu i wyjąć. Poddusić
marchew i
kiełbasę. Dodać
majeranek. Wszystkie składniki włożyć do brytfanny, podlać
piwem, dusić pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 200st.C, przez około 40 min.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: