ßßß Cookit - przepis na Kurczak w piwie

Kurczak w piwie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
borowik 300 gramów
natka pietruszki 1 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
piwo 0.5 litrów
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na małe kawałki, posolić, posypać pieprzem. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na maśle. Wrzucić kawałki kurczaka, smażyć do chwili, aż się zrumienią, dusić jescze przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać pokrojone grzyby, śmietanę i piwo. Doprawić do smaku, dusić przez następne 15 minut, aż kurczak będzie miękki. Odparować sos i polać nim kurczaka. Kurczka posypać posiekaną natką, podawać na ciepło.
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: jolabrylantyna
Data: 2009-03-09
Świetnie pasują tutaj cebulki marynowane.
Autor: Karolina
Data: 2007-11-14
Można bez borowików?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/180/Kurczak-w-piwie