Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
borowik 300 gramów
natka pietruszki 1 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
piwo 0.5 litrów
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na małe kawałki, posolić, posypać
pieprzem.
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki.
Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na
maśle. Wrzucić kawałki
kurczaka, smażyć do chwili, aż się zrumienią, dusić jescze przez około 20 minut pod przykryciem. Dodać pokrojone
grzyby,
śmietanę i
piwo. Doprawić do smaku, dusić przez następne 15 minut, aż
kurczak będzie miękki. Odparować sos i polać nim
kurczaka.
Kurczka posypać posiekaną
natką, podawać na ciepło.Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: jolabrylantynaData: 2009-03-09Świetnie pasują tutaj
cebulki marynowane.Autor: KarolinaData: 2007-11-14Można bez borowików?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: