ßßß Cookit - przepis na Kurczak po turecku

Kurczak po turecku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 kilogramów
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
orzechy włoskie 15 dekagramów
papryka mielona 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
olej 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umytego i sprawionego kurczaka podzielić na cztery części, zalać w rondlu 0.5 l wrzątkiem, dodać vegetę i gotować 30 minut. Następnie wyjąć z wywaru, obrać mięso z kości, pokroić w paski, włożyć na mocno rozgrzany na patelni olej, dodać grubo posiekane orzechy. Chwilę smażyć. Lekko zrumienione mięso skropić rosołem, posypać papryką. Podawać z grzankami lub świeżym chlebem
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7911/Kurczak-po-turecku