Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 kilogramów
vegeta 1 łyżek deserowych
sól według uznania
orzechy włoskie 15 dekagramów
papryka mielona 1 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
olej 2 łyżek stołowychWykonanie:Umytego i sprawionego
kurczaka podzielić na cztery części, zalać w rondlu 0.5 l wrzątkiem, dodać
vegetę i gotować 30 minut. Następnie wyjąć z
wywaru, obrać
mięso z kości, pokroić w paski, włożyć na mocno rozgrzany na patelni
olej, dodać grubo posiekane
orzechy. Chwilę smażyć. Lekko zrumienione
mięso skropić rosołem, posypać
papryką. Podawać z grzankami lub świeżym
chlebemAutor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: