Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt naturalny 120 mililitrów
cukier waniliowy 16 gramów
cukier według uznania
żelatyna 4 łyżek stołowych
galaretka czerwona 1 sztuk
galaretka zielona 1 sztukWykonanie:
Galaretki przygotować w/g przepisu na opakowaniu i pozostawić do zastygnięcia.
Jogurt wymieszać z
cukrem waniliowym i
cukrem do smaku. Namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody żelatynę, rozpuścić na małym ogniu. Rozprowadzić w kilku łyżkach
jogurtu i połączyć z resztą
jogurtu. Całość ubijać mikserem tak długo, aż
jogurt powiększy swoją objętość i powstanie piana. Dodać obie zastygnięte
galaretki, pocięte łyżeczką na małe kawałeczki. Po 1/3
galaretek zostawić do dekoracji.Masę
jogurtową wymieszaną z kawałeczkami
galaretek przelać do dużej tortownicy, a górę udekorować pozostałymi kawałeczkami
galaretek. Całość wstawić, do zastygnięcia, do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: