ßßß Cookit - przepis na Jogurtowa pianka

Jogurtowa pianka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jogurt naturalny 120 mililitrów
cukier waniliowy 16 gramów
cukier według uznania
żelatyna 4 łyżek stołowych
galaretka czerwona 1 sztuk
galaretka zielona 1 sztuk
Wykonanie:
Galaretki przygotować w/g przepisu na opakowaniu i pozostawić do zastygnięcia. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem do smaku. Namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody żelatynę, rozpuścić na małym ogniu. Rozprowadzić w kilku łyżkach jogurtu i połączyć z resztą jogurtu. Całość ubijać mikserem tak długo, aż jogurt powiększy swoją objętość i powstanie piana. Dodać obie zastygnięte galaretki, pocięte łyżeczką na małe kawałeczki. Po 1/3 galaretek zostawić do dekoracji.
Masę jogurtową wymieszaną z kawałeczkami galaretek przelać do dużej tortownicy, a górę udekorować pozostałymi kawałeczkami galaretek. Całość wstawić, do zastygnięcia, do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4078/Jogurtowa-pianka