ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomalina 600 gramówjagody 350 gramówgalaretka malinowa 1 sztukśmietana kremowa 1 szklanekcukier puder według uznaniaWykonanie:Rozpuścić galaretkę w połowie wrzątku podanego w przepisie na opakowaniu i wystudzić. Oczyszczone owoce trochę odłożyć do dekoracji. Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito i wymieszać z wystudzoną galaretką, dosłodzić do smaku. Jagody rozłożyć na dnie szklanych pucharków cienka warstwą, zalać niewielką ilością tężejącej galaretki i za studzić w lodówce. W ten sam sposób na kolejne warstwy jagód wylewać porcje galaretki, aż do wyczerpania składników. Wierzch zastygłego deseru udekorować rozetkami z śmietany ubitej z łyżeczką cukru pudru. Przybrać owocami. Zastygniętym musem malinowym można tez dekorować ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: