ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 300 gramówczekolada gorzka 300 gramówjagody 150 gramówmaliny 150 gramówWykonanie:Mieszając, zagotować śmietanę. Zdjąć z ognia i wrzucić do śmietany połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Mus przełożyć do miseczek lub szklanek, a na wierzchu poukładać oczyszczone jagody lub borówki i maliny. Można tez ułożyć na przemian: warstwa owoców, warstwa musu.Wystudzony deser można wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z wytrawnym czerwonym winem.Uwagi:Mus czekoladowy można też przygotować z pomarańczami lub truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 300 gramówczekolada gorzka 300 gramówjagody 150 gramówmaliny 150 gramówWykonanie:Mieszając, zagotować śmietanę. Zdjąć z ognia i wrzucić do śmietany połamaną czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści. Mus przełożyć do miseczek lub szklanek, a na wierzchu poukładać oczyszczone jagody lub borówki i maliny. Można tez ułożyć na przemian: warstwa owoców, warstwa musu.Wystudzony deser można wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać z wytrawnym czerwonym winem.Uwagi:Mus czekoladowy można też przygotować z pomarańczami lub truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: