ßßß

SKŁADNIKI1 duże opakowanie biszkoptów okrągłych.Masa budyniowa:900 ml malinowego soku Kubuś lub innego w takim kolorze3 budynie malinowe z cukremMasa śmietanowa:500 ml kremówki (30 lub 36%)1 łyżka cukru pudru2 galaretki malinowe1 fix do ubijania śmietanyDodatkowo:2 opakowania malinowych Delicji1 galaretka malinowa na wierzch ciastaWYKONANIEBlaszkę wykładamy papierem pergaminowym i układamy biszkopty.Przygotowujemy masę budyniową. Budyń mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszać trzepaczką aby nie powstały grudki.Budyń lekko ostudzamy, ale jeszcze w miarę ciepły wylewamy na biszkopty i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 250 ml wrzątku i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. galaretka powinna być lekko tężejąca.Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy fix wymieszany z cukrem . Do ubitej śmietany dodajemy zimną galaretkę i miksujemy do chwili połączenia się składników.Na zastygniętym budyniu układamy Delicje, a na nie delikatnie przez łyżkę wylewamy masę śmietanową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aż stężeje.
Podczas kiedy ciast się chłodzi rozpuszczamy kolejną galaretkę w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta.Ciasto wstawiamy do lodówki i najlepiej niech sobie postoi długo, by wszystko dobrze stężało. Czasami nie jest to możliwe!!!!

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.