ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomaliny mrożone 200 gramówgalaretka malinowa 2 sztukcukier 4,5 łyżek stołowychśmietana kremowa 0,5 szklanekWykonanie:Maliny rozmrozić w temperaturze pokojowej, przełożyć do szklanej miseczki. W garnku zagotować 1/2l wody z cukrem, zdjąć z ognia. Powoli, nie przerywając mieszania, wsypać galaretkę w proszku, mieszać aż do zupełnego rozpuszczenia. Połową przygotowanej galaretki zalać owoce. Miskę wstawić do lodówki (ukośnie), pozostawić do czasu, aż galaretka zastygnie. Z pozostałej galaretki ok. 1/3 wlać do płaskiego naczynia, również odstawić do zastygnięcia, następnie pokroić w kosteczkę. Resztę galaretki wlać do wysokiego naczynia, gdy zacznie tężeć, ubijać mikserem aż powstanie piana. Śmietanę ubić na sztywno i porcjami dodawać do ubitej galaretki, ostrożnie wymieszać. Krem przełożyć na zastygniętą galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki na 20 minut. Przed podaniem deser udekorować malinami i pokrojoną w kostkę galaretką.Uwagi:Maliny można zastąpić truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: