ßßß Cookit - przepis na Truskawki w cukrze na zimę

Truskawki w cukrze na zimę

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ostatnie truskawki jakie udało mi się dostać pozamykałam w słoiki. Zachęcił mnie do tego pomysł Urszuli .
Składniki:
truskawki
cukier
Sposób przygotowania:
1. Truskawki myjemy i odrywamy ogonki.
2. Przekładamy do umytych słoików. (użyłam małych słoików 450ml) Można ugnieść truskawki, by zmieściło się więcej, ja jednak ich nie upychałam.
3. Do każdego słoika dodajemy cukier (wedle upodobania - u mnie po 3 łyżki).
4. Słoiki pasteryzujemy przez 20 minut od momentu zawrzenia wody.
5. Tak przygotowane truskawki serwujemy z różnymi deserami, koktajlami.
6. Zachęcam też do zrobienia malin w cukrze :)
Smacznego :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/07/truskawki-w-cukrze-na-zime.html