Wykonanie
Już od 3 tygodni pracuję i juz układam sobie w końcu czas bo im mam go mniej tym lepiej nim dysponuję :)Sezon
truskawkowy uważam za otawarty u mnie w domu więc trzeba niedługo brac się za wekowanie :)Mus nadaje się do deserów , naleśników , ciast oraz po prostu na kanapkę :) Dzięki przetarciu jest pozbawiony wszędobyliskich pesteczek a dzieci chetnie go zjedzą pod
postacją sorbetu :) Używamy tyle
owoców ile mamy , proporcje wg uznaniaWykonanie proste . Czas 20-30min
500 g wyszypułkowanych
truskawekszklanka
malincukierTruskawki przekrajamy na pół , wrzucamy do garnka , dolewamy 1/4 szklanki
wody i gotujemy przez ok15min w tym czasie powinny puścić gęsty sok i stać się miękkie . Dodajemy
maliny i gotujemy jeszcze 1minutę. W tym czasie dodajemy
cukru wg uznania lub w ogóle jeśli chcecie uzyskać delikatnie kwaśny smak (np do sernika) Jeszcze gorący mus przecieramy przez sitko co zajmie nam ok 5-8minut i gotowę można podawać na gorąco i zimno z samych
truskawek lub
malin . Smacznego
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=545400925519568&set=a.375998385793157 . 81347.227134434012887&type=1&theater