Wykonanie
« Powrót  GofryDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 20 gramów
jaja 2 sztuk
mleko 30 mililitrów
sól 5 gramów
cukier 5 gramówWykonanie:Do średniej miski wsypać
mąkę. Do miski zapełnionej
mąką wbić
jaja zalać
mlekiem wsypać
sól i
cukier,a na koniec energicznie wymiesza aby gródki zniknęły. Wziąć dużą łyżkę wymieszane ciasto wlać do gofrownicy aby lepiej smakowało do upieczonych gofrów można dodać
cukier puder lub
dżem. SMACZNEGO!!Uwagi:Aby zrobić gofry należy
mieć gofrownice.Autor: michael2Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: