Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 40 dekagramów
cebula czerwona 1 sztuk
kiełki soi 25 dekagramów
kminek 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
musztarda 1 łyżek stołowych
imbir w proszku 0.5 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
mleko skondensowane słodzone 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 6 łyżek stołowychWykonanie:
Ziemniaki umyć, ugotowac (w łupinach) z
kminkiem, ostudzić, obrać i pokroić na cienkie plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Kiełki opłukać, osączyć na sitku. Dodać razem z
cebulą do
ziemniaków. Posolić i wymieszać.
Musztardę zmieszać z
sokiem cytrynowym,
mlekiem,
jogurtem i
imbirem.
Sałatkę polać sosem i otrożnie wymieszać.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: