ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata 3 sztukpomarańcza 2 sztuksok z pomrańczy 1/2 sztuksok z cytryny 3 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek stołowychwoda pomarańczowa 1 łyżek stołowycholiwy 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Sałatę umyć, obrać z wierzchnich liści, zachowując jedynienajbardziej kruche listki środkowe. Opłukać raz jeszcze pod bieżącą wodą i osaczyć.Ostrym nożemobrać ze skórek pomarańcze tak jak obiera się jabłka,po czym wyciąć z nich cząstki miąższu(bez wewnętrznych skórek i pestek).Liście sałaty ułożyć,jeden na drugim, po czym pokroić w paseczkio szerokości ok. 2 mm. Włożyć je do salaterki,dodać szczyptę soli, cukier, wodę pomarańczową,sok z cytryny i pomarańczy oraz oliwę,a następnie wymieszać.Przybrać cząstkamipomarańczy i podawać z grzankami usmażonymi na margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: