Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 3 sztuk
pomarańcza 2 sztuksok z
pomrańczy 1/2 sztuk
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
woda pomarańczowa 1 łyżek stołowych
oliwy 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Sałatę umyć, obrać z wierzchnich liści, zachowując jedynienajbardziej kruche listki środkowe. Opłukać raz jeszcze pod bieżącą
wodą i osaczyć.
Ostrym nożemobrać ze skórek
pomarańcze tak jak obiera się
jabłka,po czym wyciąć z nich cząstki miąższu(bez wewnętrznych skórek i pestek).Liście
sałaty ułożyć,jeden na drugim, po czym pokroić w paseczkio szerokości ok. 2 mm. Włożyć je do salaterki,dodać szczyptę
soli,
cukier,
wodę pomarańczową,
sok z cytryny i
pomarańczy oraz
oliwę,a następnie wymieszać.Przybrać cząstkami
pomarańczy i podawać z grzankami usmażonymi na
margarynie.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: