Wykonanie
« Powrót  Tiramisu

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty podłużne (paczki)2 sztuk
serek mascarpone 500 gramów
żółtka 5 sztuk
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
wino marsala 0,5 szklaneknapar mocnej
kawy 0,75 szklanek
likier amaretto 0,25 szklanek
mąka 1 szczypta
kako 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubić
żółtka z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodać
mąkę. Ubijać na parze, stopniowo dolewając
marsale. Gdy krem zgęstnieje, przestać ogrzewać, ale dalej ubijać. gdy przestygnie, dodawać stopniowo
serek.
Kawę wymieszać z
likierem. W płaskim, prostokątnym naczyniu ułożyć warstwę
biszkoptów, nasączyć je połową
kawy. na biszkoptach rozsmarować
polowe kremu. Ułożyć kolejna warstwę
biszkoptów, nasączyć
kawą, rozsmarować pozostały krem, wyrównać. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Wykrawać kwadraty, wyjmować na talerz
łopatka. Przed podaniem posypać przez sito
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: