ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty podłużne (paczki)2 sztukserek mascarpone 500 gramówżółtka 5 sztukcukier 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukwino marsala 0,5 szklaneknapar mocnej kawy 0,75 szklaneklikier amaretto 0,25 szklanekmąka 1 szczyptakako 2 łyżek stołowychWykonanie:Ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę. Ubijać na parze, stopniowo dolewając marsale. Gdy krem zgęstnieje, przestać ogrzewać, ale dalej ubijać. gdy przestygnie, dodawać stopniowo serek.Kawę wymieszać z likierem. W płaskim, prostokątnym naczyniu ułożyć warstwę biszkoptów, nasączyć je połową kawy. na biszkoptach rozsmarować polowe kremu. Ułożyć kolejna warstwę biszkoptów, nasączyć kawą, rozsmarować pozostały krem, wyrównać. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Wykrawać kwadraty, wyjmować na talerz łopatka. Przed podaniem posypać przez sito kakao.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: