ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmargaryna 0.5 kostekżółtko 2 sztukcukier puder 160 gramówtwaróg 200 gramówmigdały mielone 100 gramówkoniak 1 łyżek stołowychtruskawka 500 gramówWykonanie:Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier (60 g), żółtka i zagnieść ciasto. Wyścieloną papierem do pieczenia średnią tortownicę wylepić ciastem, formując dwu centymetrowy rant.Twaróg utrzeć z migdałami , cukrem (60 g) i alkoholem. Wyłożyć na ciasto. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach. Zimne ciasto przybrać truskawkami.Uwagi:mielony twaróg, koniak lub wiśniówkaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: