Wykonanie
Jedne z moich ulubionych
ciasteczek. Proste w zrobieniu, a do tego bardzo pyszne. Chyba nie ma zawodnika, który by przeszedł koło takiego
ciasteczka obojętnie :) gorąco polecam :)
Ciasteczka:300g
twarogu*300g
mąki ( +/- 1 szklanka
mąki do podsypania)300g
margaryny lub
masła 82%Około 1 szklanka
cukru pudru do posypania
Miękką margarynę,
twaróg i
mąkę wyrabiamy na jednolitą masę, którą wkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie wałkujemy, wykrawamy kwadraty, na które nakładamy
marmoladę. (Najlepiej użyć do tego celu woreczka lub szprycy, co znacznie usprawnia proces nakładania :) Formujemy
ciasteczka w półkoperty lub koperty i układamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180°C.Gorące
ciasteczka układamy na talerzu i posypujemy
cukrem pudrem.*Jeśli użyjemy
twarogu homogenizowanego, które z reguły są dość płynne, wówczas musimy dodać więcej
mąki.
R E K L A M A