ßßß Cookit - przepis na Kanapki z indykiem

Kanapki z indykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
krucha sałata 1 sztuk
bazylia 20 listków
borówek z gruszkami 100 gramów
kompot z brzoskiwń 1 puszka
margaryna 150 gramów
piersi z indyka 1 kilogramów
kromki chleba 20 sztuk
Wykonanie:
Pierś indyka umyć, osuszyć i natrzeć solą oraz posmarować 2 łyżkami margaryny. Owinąć folią aluminiową i piec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Ochłodzić. Zimną pierś pokroić ukośnie na plastry grubości 2 mm. Sałatę umyć, osuszyć, wybrać najładniejsze liście. Brzoskwinie wyjąć z kompotu, osaczyć, pokroić na plasterki. Listki bazylii umyć, osuszyć. Kromki chleba posmarować cienko margaryną. Na każdej z nich ułożyć liść sałaty, a na nim dwa plastry indyka. Kanapki ozdobić plastrami brzoskwini ułożonymi w formie wachlarza oraz odrobiną borówek umieszczonych w miejscu rozchodzenia się wachlarza. Przybrać listkiem bazylii.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6004/Kanapki-z-indykiem