ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokrucha sałata 1 sztukbazylia 20 listkówborówek z gruszkami 100 gramówkompot z brzoskiwń 1 puszkamargaryna 150 gramówpiersi z indyka 1 kilogramówkromki chleba 20 sztukWykonanie:Pierś indyka umyć, osuszyć i natrzeć solą oraz posmarować 2 łyżkami margaryny. Owinąć folią aluminiową i piec do miękkości w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Ochłodzić. Zimną pierś pokroić ukośnie na plastry grubości 2 mm. Sałatę umyć, osuszyć, wybrać najładniejsze liście. Brzoskwinie wyjąć z kompotu, osaczyć, pokroić na plasterki. Listki bazylii umyć, osuszyć. Kromki chleba posmarować cienko margaryną. Na każdej z nich ułożyć liść sałaty, a na nim dwa plastry indyka. Kanapki ozdobić plastrami brzoskwini ułożonymi w formie wachlarza oraz odrobiną borówek umieszczonych w miejscu rozchodzenia się wachlarza. Przybrać listkiem bazylii.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: