Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 2 sztuk
trufle 4 sztuk
żółtko 1 sztuk
sardela 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
ocet według uznaniaWykonanie:Umytą
sałatę porwać palcami na małe kawałki, umieścić na półmisku i obłożyć pokrojonymi w cienkie plasterki
truflami. Pozbawione ości
sardele bardzo drobno pokroić i rozetrzeć z
żółtkiem dodając stopniowo, kroplami
olej, tak jak przy przyrządzaniu
majonezu. Doprawić
octem i
musztardą. Tak przygotowanym sosem polać
sałatę.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: