ßßß Cookit - przepis na Kaczka po chińsku

Kaczka po chińsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej sezamowy według uznania
seler naciowy 4 sztuk
ananas w plastrach 2 sztuk
melon 100 gramów
lychees 100 gramów
rosół drobiowy 200 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
sos Hoisin 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet winny biały 1 łyżek stołowych
filet z piersi kaczki 4 sztuk
Wykonanie:
Kaczkę oprószyć przyprawami, polać sosem sojowym i 2 łyżkami oleju sezamowego. Marynować 2 godz. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i smażyć mięso, stale mieszając, przez ok. 5minut. Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Na ten sam olej włożyć seler i smażyć, stale mieszając przez ok. 2 min. Następnie dodać owoce i wszystko razem smażyć ok. 2 min. Dodać mięso, pozostałe składniki i całość zagotować.
Uwagi:
Filety z piersi kaczki pokrojone w cienkie paski, łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę, plastry ananasa pokrojone w kostkę, melon pokrojony w kostkę, przepołowione owoce lychees
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1153/Kaczka-po-chinsku