Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej sezamowy według uznania
seler naciowy 4 sztuk
ananas w plastrach 2 sztuk
melon 100 gramówlychees 100 gramówrosół drobiowy 200 mililitrów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
sos Hoisin 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet winny biały 1 łyżek stołowych
filet z piersi kaczki 4 sztukWykonanie:
Kaczkę oprószyć przyprawami, polać
sosem sojowym i 2 łyżkami
oleju sezamowego. Marynować 2 godz. Na patelni rozgrzać
olej sezamowy i smażyć
mięso, stale mieszając, przez ok. 5minut. Wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Na ten sam
olej włożyć
seler i smażyć, stale mieszając przez ok. 2 min. Następnie dodać
owoce i wszystko razem smażyć ok. 2 min. Dodać
mięso, pozostałe składniki i całość zagotować.Uwagi:
Filety z piersi kaczki pokrojone w cienkie paski,
łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę, plastry
ananasa pokrojone w kostkę,
melon pokrojony w kostkę, przepołowione
owoce lycheesKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: