ßßß Cookit - przepis na Zupa-krem ziemniaczano-kurkowa

Zupa-krem ziemniaczano-kurkowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 30 dekagramów
kurka 20 dekagramów
bulion drobiowy 3 litrów
śmietana 200 mililitrów
oliwa z oliwek 50 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
liście laurowe 1 sztuk
Wykonanie:
Do bulionu wrzuć pokrojone ziemniaki i liść laurowy. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu często mieszając. Zmiksuj zupę i dodaj śmietanę. Kurki podsmaż na oliwie na dużej patelni aż będą suche i zarumienione. Posól i popieprz. Wlej zupę do misek i posyp kurkami.
Uwagi:
ziemniaki ugotowane
Potrawy z Grzybów
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2124/Zupa-krem-ziemniaczano-kurkowa