Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 30 dekagramów
kurka 20 dekagramów
bulion drobiowy 3 litrów
śmietana 200 mililitrów
oliwa z oliwek 50 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
liście laurowe 1 sztukWykonanie:Do
bulionu wrzuć pokrojone
ziemniaki i
liść laurowy. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu często mieszając. Zmiksuj zupę i dodaj
śmietanę.
Kurki podsmaż na
oliwie na dużej patelni aż będą suche i zarumienione.
Posól i popieprz. Wlej zupę do misek i posyp
kurkami.Uwagi:
ziemniaki ugotowanePotrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: