Wykonanie
Pamiętacie, jak w przy okazji przygotowania kalarepek faszerowanych została mi pokaźna ilość miąższu, którą zamroziłam? Ponieważ w piątek odmrażałam zamrażalnik nadszedł w końcu jego czas. A że w miałam też jeszcze zamrożony słoik
bulionu przygotowanie zupy zajęło 30 minut

Składniki:miąższ z 5 kalarepek6
ziemniakówkilka
łodyg selera korzeniowego2 litry
bulionu drobiowo-warzywnego
sól,
pieprzmała
śmietana 10%
Bulion i miąższ
kalarepy oczywiście wcześniej odmroziłam. Zagotowałam
bulion i dodałam do niego
ziemniaki pokrojone w kostkę, miąższ
kalarepy i kilka
łodyg selera korzeniowego. Warzywa gotowałam ok. 20 minut. Następnie dodałam
sól i pierz. Całość zblendowałam na krem z dodatkiem lekkiej
śmietany.