ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofeta 500 gramówjajka 2 sztukbułka tarta 100 gramówolej według uznaniaWykonanie:Fetę (najlepiej oryginalną grecką) pokroić w trójkąty grubości 2-3 cm. Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania słomkowej barwy (można we frytownicy). Po wyjęciu z tłuszczu osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z sałatą i pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z seremKomentarze:Autor: mo_nikaData: 2011-06-25przepis ciekawy - właśnie go z mężem zrobiliśmy :) ale... trudno jest w Polsce znaleźć prawdziwą fetę, a ta pakowana w pudełeczkach jest do tego za miękka; ale nawet jeśli to bułka się strasznie kruszy, dlatego znacznie lepiej było by najpierw obtorzyć fetę w mące, tak jak schabowego ;PDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: