ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 1 sztuklimonka 1 sztukserek mascarpone 5 łyżek stołowychbazylia 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso (polędwiczka jedna większa lub 2 mniejsze) natrzeć ze wszystkich stron solą oraz pieprzem. Ze sparzonej limonki zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Połowa soku skropić mięso. Serek wymieszać ze skórka limonki i posiekana bazylia. Doprawić do smaku sokiem z limonki, sola oraz pieprzem. Mięso naciąć wzdłuż tak, by powstała kieszonka.. W zagłębienie włożyć serowy farsz. Całość związać bawełniana nicią. Mięso podsmażyć na maśle rozpuszczonym z łyżką oliwy. Ułożyć na posmarowanej resztą oliwy aluminiowej folii. Folię zawinąć. Mięso piec 45 minut w 200 stopniach. Po rozwinięciu folii pokroić je w plastry.Uwagi:Limonkę można zastąpić 1/2 cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: