Wykonanie
« Powrót  
Szynka gotowanaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szynka wieprzowa surowa (w siateczce)1,5 kilogramów
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
czosnek 2 ząbki
sól według uznaniaWykonanie:Zalać
szynkę, w garnku, do połowy
woda. Dodać kilka ziaren
ziela angielskiego,
listek laurowy, oczyszczony
czosnek i posolić do smaku. Gotować ok. 60 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić
szynkę w wodzie do całkowitego wystygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: