Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchew 0.5 sztuk
ziemniak 0.33 sztuk
pietruszka 1 łyżek deserowych
seler 1 łyżek deserowych
płatki jęczmienne błyskawiczne 1 łyżek deserowych
pierś z kurczaka 40 gramów
woda 150 mililitrówWykonanie:Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy.
Marchew i
ziemniaka drobno kroimy w kostkę.
Wodę należy zagotować i dodać
mięso wraz z pokrojonymi warzywami. Kontynuujemy gotowanie przez 10 minut po czym dodajemy starty
seler i
pietruszkę. Po kolejnych 10 minutach gotowania dodajemy
płatki jęczmienne i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowane
mięso wyjmujemy i drobno siekamy, wrzucamy do zupy. Po ochłodzeniu podajemy dziecku.Uwagi:1 łyżeczka startej
pietruszki, 1 łyżeczka startego
selera10 MiesięcyZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: