ßßß Cookit - przepis na Śledź z jabłkami

Śledź z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 60 dekagramów
ząbek czosnku 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
liście sałaty 1 sztuk
sól według uznania
olej 4 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
jabłko 1 sztuk
Wykonanie:
Czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z 2 łyżkami oleju i sokiem z cytryny. Wymoczone filety rozłożyć, posmarować czosnkiem, zwinąć w rulony, spiąć wykałaczkami. Jabłko umyć, przekroić, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na plastry, ułożyć na półmisku. Na plasterkach jabłka ułożyć rulony ze śledzi, udekorować liściem sałaty i gałązkami natki pietruszki, skropić pozostałym olejem.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2039/Sledz-z-jablkami