Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 0,75 szklanek
mleko 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
majonez 200 mililitrów
kakao 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1,5 łyżek deserowychnutella 1 sztuk
śmietana bita 1 sztukWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać
żółtka,
cukier,
mąkę,
mleko,
majonez,
kakao,
cynamon oraz
sodę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto przekroić na pół i przełożyć nutellą wymieszaną z
bitą śmietaną. Wierzch i boki również posmarować i udekorować.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: