ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoser biały 750 gramówmasło 100 gramówjajko 4 sztukcukier 200 gramówcukier waniliowy według uznaniamąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychwiśnia z konfitury według uznaniaWykonanie:Ser przepuścić przez maszynkę do mieleni, utrzeć z masłem.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać do sera dokładnie połączyć.Białka ubić na sztywną jednolitą masę.Dodać do masy serowej, razem z mąką ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.Żaroodporną formę natłuścić masłem, posypać bułką tartą, przełożyć do niej masę serową.Na wierzchu masy położyć wiśnie oraz kilka bezików.Formę z masą serową wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200 stopni C i piec ok 1 godziny.Przed podaniem sernik poruszyć cukrem pudremUwagi:Owoce bez sokuBy sernik nie nasiąknął zbytnio sokiem z wiśni, przed dodaniem owoce trzeba dokładnie osączyć. Używając wiśni mrożonych, trzeba je uprzednio rozmrozićAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: