Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 750 gramów
masło 100 gramów
jajko 4 sztuk
cukier 200 gramów
cukier waniliowy według uznania
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
wiśnia z
konfitury według uznaniaWykonanie:
Ser przepuścić przez maszynkę do mieleni, utrzeć z
masłem.
Żółtka utrzeć z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodać do
sera dokładnie połączyć.
Białka ubić na sztywną jednolitą masę.Dodać do masy serowej, razem z
mąką ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.Żaroodporną formę natłuścić
masłem, posypać
bułką tartą, przełożyć do niej masę
serową.Na wierzchu masy położyć
wiśnie oraz kilka bezików.Formę z masą
serową wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200 stopni C i piec ok 1 godziny.Przed podaniem sernik poruszyć
cukrem pudremUwagi:
Owoce bez sokuBy sernik nie nasiąknął zbytnio
sokiem z
wiśni, przed dodaniem
owoce trzeba dokładnie osączyć. Używając
wiśni mrożonych, trzeba je uprzednio rozmrozićAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: