« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojezyny 150 gramówcukier brązowy 1 łyżek stołowychcukier puder 4 łyżek stołowychcytryna 1 sztukbiszkopty 4 sztukmasło 1 łyżek stołowychser ricotta 500 gramówWykonanie:Ze sparzonej cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Oczyszczone jeżyny zasypać cukrem brązowym i polać łyżką soku z cytryny. Delikatnie mieszając, podgrzewać owoce ok. 4 minuty, aż rozpuści się cukier, a jeżyny zaczną zmieniać kolor, wystudzić.Cukier puder utrzeć z pozostałym sokiem z cytryny. powstały lukier dodać do seta razem ze skórką z cytryny i dobrze wymieszać.Biszkopty pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem i przełożyć na dno 2 szklanek. Na cienki, biszkoptowy spód przełożyć masę serową, a na wierzchu ułożyć owoce. Całość polać jeżynowymsyropem.Uwagi:Serekricotta można zastąpić serem mascarpone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: