Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier puder 250 gramów
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
skórka z cytryny smażona 50 gramówskórka z
pomarańczy smażona 150 gramów
mleko według uznaniaWykonanie:Utrzeć
jajka,
cukier i skórkę startą z wyszorowanej
cytryny, na puszystą masę. Dodać przesiana
mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z drobno pokrojonymi, smażonymi skórkami cytrusowymi. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać trochę
mleka. Na stolnicy z masy utoczyć wałeczek i formować owalne bułeczki. Na wierzchu posypać smażoną
skórką pomarańczową. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na zloty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: