ßßß Cookit - przepis na Śledzie w zalewie

Śledzie w zalewie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety śledziowe 1 kilogramów
musztarda 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
olej 3 szklanek
ocet 1 łyżek stołowych
cukier 1,5 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte, osączone filety śledziowe moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Osączone pokroić na porcje, posmarować cienko musztardą oprószyć pieprzem i posypać utartym zielem angielskim z liściem laurowym.
Zalewa: wymieszać olej z octem oraz cukrem.
Zalewą zalać śledzie i odstawić na 30 minut. Oczyszczoną cebule drobno posiekać, przelać wrzątkiem, ostudzić i skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem śledzie posypać cebulką. Można tez udekorować je listkami natki pietruszki oraz owocami żurawiny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11172/Sledzie-w-zalewie