« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 1 kilogramówmusztarda 3 łyżek stołowychcebula 1 sztuksok z cytryny według uznaniaziele angielskie według uznanialiść laurowy 1 sztukpieprz według uznaniaolej 3 szklanekocet 1 łyżek stołowychcukier 1,5 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osączone filety śledziowe moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Osączone pokroić na porcje, posmarować cienko musztardą oprószyć pieprzem i posypać utartym zielem angielskim z liściem laurowym.Zalewa: wymieszać olej z octem oraz cukrem.Zalewą zalać śledzie i odstawić na 30 minut. Oczyszczoną cebule drobno posiekać, przelać wrzątkiem, ostudzić i skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem śledzie posypać cebulką. Można tez udekorować je listkami natki pietruszki oraz owocamiżurawiny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: