Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
jagnięciny 400 gramów
szalotka 150 gramów
czosnek 4 ząbki
sherry 2 łyżek stołowych
miód płynny 1 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Filety umyć pod bieżącą
wodą, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę.
Szalotki obrać ze skorki, umyć i pokroić w plasterki.
Czosnek obrać z wierzchniej skórki przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Przygotować marynatę- wszystkie jej składniki dokładnie wymieszać. Posmarować nią
mięso i postawić w chłodne miejsce na godzinkę. Zamarynowane
mięso smażyć wraz z
czosnkiem na silnie rozgrzanym
oleju, ciągle mieszając, przez 3 minuty. Dodać
szalotki i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać
miód,
sherry i
olej sezamowy, wymieszać i smażyć kolejne 3 minuty.Uwagi:Danie podawać z
ryżem na sypko.
olej do smażenia na marynatęAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: