ßßß Cookit - przepis na Jagnię smażone w cebulkach

Jagnię smażone w cebulkach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z jagnięciny 400 gramów
szalotka 150 gramów
czosnek 4 ząbki
sherry 2 łyżek stołowych
miód płynny 1 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1.5 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Filety umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Szalotki obrać ze skorki, umyć i pokroić w plasterki. Czosnek obrać z wierzchniej skórki przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Przygotować marynatę- wszystkie jej składniki dokładnie wymieszać. Posmarować nią mięso i postawić w chłodne miejsce na godzinkę. Zamarynowane mięso smażyć wraz z czosnkiem na silnie rozgrzanym oleju, ciągle mieszając, przez 3 minuty. Dodać szalotki i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać miód, sherry i olej sezamowy, wymieszać i smażyć kolejne 3 minuty.
Uwagi:
Danie podawać z ryżem na sypko. olej do smażenia na marynatę
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4019/Jagnie-smazone-w-cebulkach