ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 1,5 kilogramówsos sojowy 8 łyżek stołowychsake 5 łyżek stołowychmiód 3 łyżek stołowychpasta sambal oelek 1 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkiimbir świeży, kawałek 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: imbir i czosnek obrać i drobno posiekać. Wymieszać miód z winem ryżowym, sosem sojowym, pastą sambal oelek, imbirem i czosnkiem.Umyte, osuszone żeberka podzielić na porcje, ułożyć w dużym naczyniu i zalać przygotowaną marynatą, przykryć, wstawić na kilka godzin do lodówki, od czasu do czasy przekręcać, aby się równo zamarynowało. Po wyjęciu z marynaty lekko posolić i oprószyć pieprzem, upiec na grillu lub w piekarniku, podczas pieczenia smarować marynatą.Uwagi:Sake można zastąpić sherry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: