ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośledzie 3 sztukśmietana słodka 0,75 szklanekcebula 2 sztukziarna pieprzu według uznaniaziele angielskie według uznaniacukier 1 szczyptacytryna 1 sztukWykonanie:Śledzie opłukać, zalać wodą i wymoczyć, a następnie opłukać, zdjąć skórę , skroić filety i pokroić. Jeden mlecz wyjąć ze śledzia umyć dokładnie i przetrzeć przez sito lub drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, dodać pieprz i ziele angielskie, przyprawić cukrem. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w cienkie półkrążki . Cytrynę umyć, obrać ze skórki pokroić w cienkie plasterki. Układać w odpowiednim naczyniu śledzie przekładając cebulą i cytryną. Zalać przygotowanym sosem. Śledzie można przetrzymać w lodówce kilka dni. Udekorować czerwonym pieprzem i plastrami cytryny.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: