ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1,5 kilogramówzioła prowansalskie według uznaniapapryka mielona według uznaniaczosnek granulowany według uznaniaolej 4 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na ćwiartki ziemniaki wrzucić do osolonej wody i krótko gotować. Wodę odcedzić do rondla, wlać łyżkę oleju, włożyć gorące ziemniaki, posypać obficie ziołami oraz papryka i czosnkiem. Całość polać olejem i zapiekać w piekarniku ok. 35 minut. Od czasu do czasu delikatnie odwracając, aby ziemniaki były pokryte przyprawami ze wszystkich stron. Doprawić do smaku solą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: