Wykonanie
skład:
papryka krojona(68%)
cukier,
koncentrat pomidorowy,
ocet spirytusowy ,
olej roślinny, substancja zagęszczająca -
skrobia modyfikowana,
czosnek granulowany (6%),
sól,
mieszanka przypraw, substancje konserwujące :benzoesan
sodu i sorbinian potasu .zawartość netto :480gProdukt posiada bardzo drobne cząstki
papryki, dość intensywny smak
czosnku, wyraźny aromat
papryki i
pomidorów, jest umiarkowanie pikantny. Ma żywo czerwoną barwę i gęstą konsystencję, posiada poręczne opakowanie.Sos
paprykowo-
czosnkowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z
ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie.
składniki na 4 porcje4
udka z kurczaka1 łyżka
olejusólsos
paprykowo -
czosnkowy ReypolprzepisNastępnie udka wkładamy do żaroodpornego naczynia ,polewamy sosem ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i pieczemy około 30 minut ,w trakcie pieczenia udka obracamy na drugą stronę i podlewamy sosem
paprykowo-
czosnkowym.Upieczone udka podajemy z surówkąi z
ziemniakami .