ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówcebula 2 sztukser gorgonzola 50 gramówśmietana 2 łyżek stołowychwermut biały wytrawny 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować, odcedzić, pokroić na plastry i trzymać w cieple. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Do śmietany w kruszyć ser i wlać wermut. Mieszając, podgrzać i doprawić solą oraz pieprzem. Powstały sos wymieszać delikatnie z ziemniakami i cebulą. Podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: