Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twarożek 500 gramów
cukier 270 gramów
masło 175 gramów
jajka 8 sztuk
mąka 215 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
kawa cappucino 3 łyżek stołowych
jagody 250 gramów
mąka ziemniaczana 15 gramówWykonanie:200g przesianej
mąki, 50g
cukru, 125g
masła,
żółtko i 1 łyżkę zimnej
wody zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.7
żółtek,
twaróg, 150g
cukru,
cukier waniliowy,
kawę, 15g
mąki i
mąkę ziemniaczaną utrzeć na gładki krem. Stopniowo dodawać płynne 50g
masła. 5
białek ubić na sztywną pianę, wsypując 30g
cukru i połączyć z masą
serową.Ciasto rozwałkować na placek i wyłożyć nim średnią tortownicę. Brzegi ciasta podciągnąć do góry na wysokość 5 cm, spód po nakłuwać widelcem. Ok. 1/4 masy serowej rozsmarować na spodzie ciasta i posypać oczyszczonymi
jagodami. Pozostałą masę nałożyć na
owoce i wygładzić. Piec w 180 stopniach 60 minut. 3
białka ubić na sztywno, wsypać 120g
cukru. Po ok. 45 minutach pieczenia ciasto wyjąć i rozłożyć na nim pianę z
białek i piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: