ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotwarożek 500 gramówcukier 270 gramówmasło 175 gramówjajka 8 sztukmąka 215 gramówcukier waniliowy 2 sztukkawa cappucino 3 łyżek stołowychjagody 250 gramówmąka ziemniaczana 15 gramówWykonanie:200g przesianej mąki, 50g cukru, 125g masła, żółtko i 1 łyżkę zimnej wody zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.7 żółtek, twaróg, 150g cukru, cukier waniliowy, kawę, 15g mąki i mąkę ziemniaczaną utrzeć na gładki krem. Stopniowo dodawać płynne 50g masła. 5 białek ubić na sztywną pianę, wsypując 30g cukru i połączyć z masą serową.Ciasto rozwałkować na placek i wyłożyć nim średnią tortownicę. Brzegi ciasta podciągnąć do góry na wysokość 5 cm, spód po nakłuwać widelcem. Ok. 1/4 masy serowej rozsmarować na spodzie ciasta i posypać oczyszczonymi jagodami. Pozostałą masę nałożyć na owoce i wygładzić. Piec w 180 stopniach 60 minut. 3 białka ubić na sztywno, wsypać 120g cukru. Po ok. 45 minutach pieczenia ciasto wyjąć i rozłożyć na nim pianę z białek i piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: