ßßß Cookit - przepis na Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
śledź 6 sztuk
śmietana 500 mililitrów
grzyby marynowane 10 sztuk
cebula 1 sztuk
jajko na twardo 2 sztuk
jabłko 2 sztuk
ogórek kiszony 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wymoczone śledzie rozciąć, wyfiletować i pokroić w małe dzwonki. Grzybki, jajka, ogórki, cebulę posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć. Polać śledzie, część dzwonków można ułożyć na wierzchu.
Uwagi:
Wystarczy mały słoik grzybów marynowanych.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/111/Sledzie-po-cygansku