ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokorpus drobiowy 1 sztukprzyprawa warzywna 1 łyżek stołowychpiertuszka 1 sztukbrukselka 250 gramówszpinak 300 gramówczosnek 1 ząbkijogurt naturalny 0,75 szklanekkoncentrat buraczany według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukany korpus podzielić na porcje i zalać 4 szklankami wody. Dodać przyprawę warzywna i ugotować wywar. Do przecedzonego wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona pietruszkę oraz oczyszczona brukselkę i liście szpinaku. Gotować, aż warzywa zmiękną. Zmiksować - zupa powinna mieć aksamitna konsystencję. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Już nie gotować, rozlać na talerze, każdą porcje kremu udekorować kleksem z łyżki jogurtu zaprawionego koncentratem buraczanym. Oprószyć grubo zmielonym pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: