ßßß Cookit - przepis na Zupa szpinakowo-brukselkowa

Zupa szpinakowo-brukselkowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
korpus drobiowy 1 sztuk
przyprawa warzywna 1 łyżek stołowych
piertuszka 1 sztuk
brukselka 250 gramów
szpinak 300 gramów
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 0,75 szklanek
koncentrat buraczany według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukany korpus podzielić na porcje i zalać 4 szklankami wody. Dodać przyprawę warzywna i ugotować wywar. Do przecedzonego wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona pietruszkę oraz oczyszczona brukselkę i liście szpinaku. Gotować, aż warzywa zmiękną. Zmiksować - zupa powinna mieć aksamitna konsystencję. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Już nie gotować, rozlać na talerze, każdą porcje kremu udekorować kleksem z łyżki jogurtu zaprawionego koncentratem buraczanym. Oprószyć grubo zmielonym pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10325/Zupa-szpinakowo-brukselkowa