Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokorpus drobiowy 1 sztuk
przyprawa warzywna 1 łyżek stołowych
piertuszka 1 sztuk
brukselka 250 gramów
szpinak 300 gramów
czosnek 1 ząbki
jogurt naturalny 0,75 szklanekkoncentrat buraczany według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukany korpus podzielić na porcje i zalać 4 szklankami
wody. Dodać przyprawę warzywna i ugotować
wywar. Do przecedzonego
wywaru włożyć oczyszczoną, pokrojona
pietruszkę oraz oczyszczona
brukselkę i liście
szpinaku. Gotować, aż warzywa zmiękną. Zmiksować - zupa powinna
mieć aksamitna konsystencję. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i rozdrobnionym
czosnkiem. Już nie gotować, rozlać na talerze, każdą porcje kremu udekorować kleksem z łyżki
jogurtu zaprawionego koncentratem buraczanym. Oprószyć grubo zmielonym
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: