Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
soja 0,5 szklanek
bulion drobiowy 1 litrówpiersi drobiowe 300 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
sezam 1 łyżek stołowych
ogórek swieży 0,5 sztuk
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Soję namoczyć na noc, a następnie ugotować. Do
bulionu włożyć pokrojone na paski
mięso kurczaka, dodać
sos sojowy i gotować 5 minut, doprawić
pieprzem. Włożyć
soje i gotować kolejne 3 minuty. Na suchej patelni uprażyć
sezam. Umyty, osuszony
ogórek pokroić na cienkie półplasterki i rozłożyć do miseczek. Zalać zupą z kawałkami
kurczaka i posypać uprażonym ziarnem
sezamu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: